Vyhledávání

rozšířené vyhledávání
...
Městys Štítary

Zpracování osobních údajů v městysi Štítary

Informace o zpracování osobních údajů

 

Správce údajů: Městys Štítary (dále jen městys)

Kontakty na správce najdete ZDE. 

Jaká je odpovědnost správce?

Jako správce městyse jsme odpovědni za veškerá zpracování Vašich osobních údajů v rámci některé agendy v městysu. Dále vyřizujeme Vaše žádosti (např. o opravu, výmaz, o informaci o Vašich osobních údajích), námitky, a poskytujeme Vám informace o tom, jak a proč s vašimi osobními údaji nakládáme.

O řádné nakládání s osobními údaji se stará také pověřenec.

Kontakt na pověřence pro ochranu osobních údajů: Mgr. Ing. Lenka Matějová, lenka.matejova@sms-sluzby.cz, tel. +420 724 595 111

K čemu je mi pověřenec?

Na pověřence se také můžete obracet s jakýmikoliv dotazy, podněty a požadavky na uplatnění Vašich práv, které se týkají přímo Vašich osobních údajů používaných v rámci některé agendy v městysu, a to zejména, pokud se nechcete obrátit přímo na zástupce městyse.

Pověřenec Vaše dotazy, požadavky a podněty odborně vyhodnotí, předá správci spolu s doporučením, jak je řešit, případně vám poskytne základní informace a konzultaci. Je vázaný mlčenlivostí[1] a dodržuje důvěrnost i o stížnostech[2]. Odpovědný za vyřízení Vašich dotazů, podnětů, námitek a požadavků je však výhradně samotný správce.

Jaká jsou Vaše práva?

Pokud Vaše osobní údaje používáme v rámci nějaké agendy v městyse (odborně řečeno – náš městys  je zpracovává jako správce), máte právo:

  1. Dotázat se, zda se zpracovávají, a žádat jejich kopii (export) (podrobněji čl. 15 Obecného nařízení EU o ochraně osobních údajů č. 2016/679, dále používáme zkratku ON). V případě, že Váš požadavek na poskytnutí těchto informací bude zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený, zejména opakovaný v krátké době, můžeme požadovat úhradu přiměřených nákladů.        Zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený požadavek můžeme též odmítnout.
  2. Požadovat opravu svých osobních údajů, pokud jsou nepřesné, požadovat jejich vymazání, pokud se zpracovávají neoprávněně, a požadovat, abychom jejich zpracování omezili (podrobněji čl. 16, 17 a 18 ON).
  3. Dále v případech, kdy zpracování probíhá proto, že tím plníme náš úkol ve veřejném zájmu nebo při výkonu veřejné moci, kterým jsme pověřeni (čl. 6 odst. 1 písm. e) ON), anebo kvůli našemu oprávněnému zájmu (čl. 6 odst. 1 písm. f) ON), máte právo podat proti tomuto zpracování tzv. námitku (podrobněji čl. 21 ON).
  4. Dále máte právo se o zpracování svých osobních údajů dozvědět informace, vztahující se k jednotlivým agendám („účelům zpracování“), které zároveň zveřejňujeme ZDE: tabulka GDPR. 
  5. Pokud je zpracování Vašich osobních údajů založeno na tom, že jste nám k němu udělili souhlas (čl. 6 odst. 1 písm. anebo čl. 9 odst. 2 písm. a ON), máte právo tento souhlas kdykoli odvolat. Souhlas odvoláte tak, že na adresu stitary@obecstitary.cz  zašlete zprávu, v níž uvedete, o jaký souhlas jde a že ho odvoláváte. Totéž můžete zaslat i listinnou zásilkou na naši adresu, uvedenou na začátku tohoto textu, anebo osobně.
  1. Ve Vašich dotazech, podnětech a požadavcích ke svým osobním údajům na sebe se musíte identifikovat a uvést kontakt, protože zpravidla budeme muset nejprve ověřit Vaši totožnost. Vyřízení urychlíte, pokud se na nás obrátíte způsobem prokazujícím Vaši totožnost, jako je datová schránka, e‑mail s uznávaným elektronickým podpisem anebo listinné podání s ověřeným podpisem, případně se na úřad městyse dostavíte osobně s průkazem totožnosti.
  2. Pokud nebudete spokojeni s vyřízením dotazu, požadavku nebo podnětu správcem, máte právo podat stížnostÚřadu pro ochranu osobních údajů. Předtím je ale vždy vhodné projednat problém s pověřencem. Jeho úkolem je především právě dohlížet na to, zda s Vašimi údaji pracujeme řádně a neporušujeme Vaše práva.

 

 

 

[1] § 45 zákona o zpracování osobních údajů (v legislativním procesu)

[2] Čl. 38 odst. 5 ON

I

 

Směrnice pro nakládání s osobními údaji

Vyhledávání

rozšířené vyhledávání

Informace e-mailem

Novinky e-mailem

CzechPoint

Czechpoint

Státní plavební správa

Státní plavební správa

„Uzavřené vodní plochy pro bezpečné koupání  a pohyb plavců v následujících lokalitách s větším počtem koupajících se."

Mobilní aplikace

V obrazeGoogle playApp Store

Aktuální počasí

Počasí dnes:

25. 6. 2019

Bude většinou jasno až skoro jasno. Denní teploty 29 až 33°C. Noční teploty 18 až 14°C.

618 obyvatel
249 domů
398m nad mořem
1346 rok vzniku
Gepro Neuvoo Krizport Hasík Znojmo region

DEKRET - STANOVENÍ OBCE ŠTÍTARY MĚSTYSEM

Stanovení obce Štítary městysem

REVIZE KOTLŮ NA TUHÁ PALIVA - SEZNAM OPRÁVNĚNÝCH REVIZNÍCH TECHNIKŮ

TJ SOKOL ŠTÍTARY - ROZPIS JARO 2019